Persberichten

06 August 2020
Behandeling kort geding Elhage vs. Statenleden e.a. in vergaderzaal Staten

Willemstad – De behandeling van het kort geding van Shaheen Elhage tegen de statenleden, de Staten en het Land wordt vrijdag 7 augustus om 10:00 uur in de vergaderzaal van de Staten gehouden. Deze keuze is gemaakt omdat de grote zittingszaal in het Stadhuis geen ruimte biedt voor het aantal procesdeelnemers, pers en bezoekers.

Bezoekers
In het kader van veiligheid is er ruimte voor 15 personen in het bezoekers gedeelte. Bezoekers worden via de bezoekersdeur, aan de linker kant van de Staten, in de zaal toegelaten. Alle bezoekers worden bij aankomst gefouilleerd. Gezien de beperkte ruimte wordt de bezoekers gevraagd geen grote tassen mee te nemen. Een geldig identiteitsbewijs is verplicht. Tijdens de zitting mogen geen geluid- en/of beeldopnamen worden gemaakt. 

Ingang partijen en advocaten via trappen Stadhuis
Alle partijen en advocaten dienen de vergaderzaal van de Staten te betreden via de ingang van het Stadhuis (boven).

31 July 2020
Zittingen van 5 t/m 7 augustus 2020 in Stadhuis

Willemstad - De ingeplande straf- en rechtszaken die tussen 5 en 7 augustus 2020 zijn ingepland worden nog in het Stadhuis gehouden. Vanaf 10 augustus zijn alle zaken op de nieuwe locatie van het Hof aan de Emancipatie Boulevard Dominico F. ‘Don’ Martina 18 (tegenover Aqualectra aan de Nieuwe Haven).

Front Office gesloten voor verhuizing 
Tussen vrijdag 31 augustus en woensdag 5 augustus is de Front Office (balie) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie gesloten voor publiek. De hele vestiging is druk met de verhuizing naar de nieuwe locatie. 

Aangepaste openingstijden Front Office van 6 t/m 14 augustus 2020
Van donderdag 6 tot en met vrijdag 14 augustus is de Front Office geopend van 8:00 tot 12:00 uur. 

Indienen van stukken
Verzoekschriften, beroepsschriften en andere documenten kunnen op de dagen dat de Front Office gesloten is en op de halve dagen ook digitaal worden ingediend via focur@caribjustitia.org. Stukken die groter zijn dan 10MB kunnen via Wetransfer worden ingestuurd. Na indiening volgen instructies over het digitaal betalen van griffierechten. Klanten worden wel verzocht om in de week van indiening de stukken alsnog in hard copy bij de Front Office in te leveren. 

Bereikbaarheid en parkeren
Bezoekers die met het openbaar vervoer naar het Hof komen, kunnen gebruik maken van de ABC-bus met route Punda - Seru Fortuna - Punda. Deze stopt voor het gebouw van Martina Plumbing (richting Seru Fortuna) en voor Aqualectra (richting Punda). 

Op de parkeerplaats zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor publiek. Bezoekers kunnen wel in de omgeving gratis parkeren. 

ARCHIEF

Wilhelminaplein 4, Willemstad, Curacao
Algemeen telefoonnr: + (5999) 463 4111

Gemeenschappelijk Hof van Justitie
van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en
van Bonaire, Sint Eustatius en Saba
content©GHJ, design©passaatdesign.com, developed by SPIN